Fazolky zapečené se smetanou
50 min.
Ingredience
- 750gramůFazolové lusky zelené
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1šálekStrouhanka
- 0,25litrZakysaná smetana
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
254 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
17 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
5 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Omyté, vláken zbavené fazolky nakrájíme šikmo na proužky. Vložíme je do kastrolu na rozehřáté máslo a dusíme téměř doměkka a do vysmahnutí šťávy.
- 2Do vymaštěné zapékací mísy vrstvíme fazolky, posypeme je strouhankou a zalijeme osolenou smetanou. Povrch posypeme strouhankou. Zapečeme v předehřáté troubě.
- 3Podáváme jako přílohu k minutkám.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.