Fazolová arabská omeleta
27 min.
Ingredience
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
247 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
13 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
658 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Sušené fazole fava (zelené barvy, můžeme místo nich použít i bílé fazole) přes noc namočíme do vody, ve které je druhý den uvaříme doměkka.
- 2Cibuli oloupeme, pokrájíme na jemné plátky a na 1 lžíci olivového oleje dozlatova osmažíme. Nasekáme 2 lžíce bazalky nebo koriandru.
- 3V míse ušleháme vejce, přidáme vařené fazole, osmaženou cibuli i s olejem, drcený kmín, bazalku, osolíme a opepříme a vše dobře promícháme.
- 4Na pánvi rozpálíme zbytek oleje a vlijeme do ní připravenou směs, pak snížíme příkon tepla a smažíme. Po patnácti minutách pak můžeme omeletu obrátit a osmažit i z druhé strany, nebo ji nechat dopéci pod grilem.
- 5Omeletu servírujeme pokrájenou na čtvrtky, jako příloha je vhodný některý zelený salát.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 6. 5. 2017
Fazolová arabská omeleta
Skvělá snídaně 😁