Fazolová arabská omeleta

27 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
247 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
13 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
658 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sušené fazole fava (zelené barvy, můžeme místo nich použít i bílé fazole) přes noc namočíme do vody, ve které je druhý den uvaříme doměkka.
  • 2
    Cibuli oloupeme, pokrájíme na jemné plátky a na 1 lžíci olivového oleje dozlatova osmažíme. Nasekáme 2 lžíce bazalky nebo koriandru.
  • 3
    V míse ušleháme vejce, přidáme vařené fazole, osmaženou cibuli i s olejem, drcený kmín, bazalku, osolíme a opepříme a vše dobře promícháme.
  • 4
    Na pánvi rozpálíme zbytek oleje a vlijeme do ní připravenou směs, pak snížíme příkon tepla a smažíme. Po patnácti minutách pak můžeme omeletu obrátit a osmažit i z druhé strany, nebo ji nechat dopéci pod grilem.
  • 5
    Omeletu servírujeme pokrájenou na čtvrtky, jako příloha je vhodný některý zelený salát.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 6. 5. 2017
Fazolová arabská omeleta
Skvělá snídaně 😁