Fazolová kaše s mrkví
50 min.
Ingredience
- 300gramůMrkev kořen
- 300gramůFazole vařené
- 1kusPórek
- 1lžícePetržel - nať
- 1kusVejce slepičí
- 1lžíceKopr čerstvý
- 250mililitrůVoda pitná
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
- 0,25litrMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
389 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
20 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
9 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou mrkev, pórek a petržel nakrájíme na nudličky a podusíme na lžíci másla doměkka.
- 2Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme.
- 3Podušenou zeleninu smícháme s uvařenými fazolemi a vše umeleme nebo rozmixujeme.
- 4Kaši dáme do kastrolu, za stálého míchání zahřejeme, přidáme kousky másla, sůl a po malých dávkách přiléváme mléko.
- 5Horkou kaši polijeme rozpuštěným máslem a posypeme nasekaným vařeným vejcem smíchaným s nasekaným koprem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.