Fazolová musaka bez masa
80 min.
Ingredience
- 2litryVoda pitná
- 500gramůFazole bílé
- 250gramůSýr balkánský
- 8kusůVejce slepičí
- 1decilitrOlej rostlinný
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2decilitryMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
993 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
52 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
19 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Předem namočené fazole uvaříme v osolené vodě doměkka. 6 vajec uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na kolečka.
- 2Do olejem vymaštěného pekáče urovnáme vrstvu fazolí, přisolíme, na fazole naskládáme kolečka vajec, osolíme je, opaprikujeme a posypeme nastrouhaným sýrem. Zalijeme olejem a postup opakujeme. Vrchní vrstvu tvoří fazole.
- 3Zbylá vejce rozmícháme s mlékem a nalijeme na musaku. Pokrm pečeme v troubě vyhřáté na 220 stupňů Celsia asi 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.