Fazolová musaka s balkánským sýrem
120 min.
Ingredience
- 500gramůFazole bílé
- 2decilitryZakysaná smetana
- 250gramůSýr balkánský
- 1lžíceSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1decilitrOlej olivový
- 6kusůVejce slepičí
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
4091 kcal
Bílkoviny
200 g
Tuky
231 g
Sacharidy
321 g
Vláknina
76 g
Cukr
30 g
Postup přípravy
- 1Velkou bílou (máslovou) fazoli si namočíme den předem.
- 2Druhý den v té samé vodě fazole chvilku povaříme, pak scedíme, znovu zalijeme horkou vodou a uvaříme je doměkka.
- 3Mezitím si uvaříme 5 vajíček natvrdo (10 minut), oloupeme je, nakrájíme na plátky a odložíme do misky.
- 4Balkánský sýr Kaškaval si nastrouháme nahrubo a dáme ho do druhé misky.
- 5Uvařené fazole scedíme, osolíme, opepříme a promícháme.
- 6Připravíme si zapékací mísu, kterou vymažeme olejem a postupně budeme vrstvit všechny připravené ingredience.
- 7První vrstva bude z fazolí, na fazole poklademe plátky vajec
- 8a posypeme sýrem.
- 9Takto budeme několikrát postupovat, ale poslední vrstva bude fazolová.
- 10Fazolovou musaku přelijeme zakysanou smetanou s rozšlehaným vajíčkem a dáme zapéct do dobře vyhřáté trouby.
- 11Pečeme při 200 °C do zlatohněda.
- 13
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.