Fazolová musaka s balkánským sýrem

120 min.
Evropa
Počet porcí:
1

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
4091 kcal
Bílkoviny
200 g
Tuky
231 g
Sacharidy
321 g
Vláknina
76 g
Cukr
30 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Velkou bílou (máslovou) fazoli si namočíme den předem.
  • 2
    Druhý den v té samé vodě fazole chvilku povaříme, pak scedíme, znovu zalijeme horkou vodou a uvaříme je doměkka.
  • 3
    Mezitím si uvaříme 5 vajíček natvrdo (10 minut), oloupeme je, nakrájíme na plátky a odložíme do misky.
  • 4
    Balkánský sýr Kaškaval si nastrouháme nahrubo a dáme ho do druhé misky.
  • 5
    Uvařené fazole scedíme, osolíme, opepříme a promícháme.
  • 6
    Připravíme si zapékací mísu, kterou vymažeme olejem a postupně budeme vrstvit všechny připravené ingredience.
  • 7
    První vrstva bude z fazolí, na fazole poklademe plátky vajec
  • 8
    a posypeme sýrem.
  • 9
    Takto budeme několikrát postupovat, ale poslední vrstva bude fazolová.
  • 10
    Fazolovou musaku přelijeme zakysanou smetanou s rozšlehaným vajíčkem a dáme zapéct do dobře vyhřáté trouby.
  • 11
    Pečeme při 200 °C do zlatohněda.
  • 13

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.