Fazolová pálihuba z Podkrkonoší

75 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
591 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
33 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté bílé fazole si namočíme den dopředu do studené vody (1 litr),
  • 2
    Očistíme mrkev, cibuli a česnek. Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev přidáme vařit k fazolím. Ostrou klobásu pokrájíme na kolečka.
  • 3
    Scezené fazole dáme vařit do 1 litru čisté vody se solí, celou mrkví a majoránkou. (Fazole budeme vařit celkově 45 - 60 minut do měkka).
  • 4
    V pánvi si na rozpáleném sádle zpěníme dorůžova cibuli, přimícháme k ní mouku, nakonec sladkou a pálivou papriku a uděláme si světlou jíšku, kterou zamícháme do polévky přibližně v polovině vaření. (Papriku přimícháváme k jíšce až nakonec, dáváme si pozor, aby jsme ji nepřipálili, musí se nám jen rozpustit.) Pak do polévky přidáme klobásu.
  • 5
    Před koncem vaření vyjmeme z polévky mrkev. Přimícháme česnek, zakysanou smetanu, polévku podle chuti dosolíme, přimícháme chilli koření a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.