Fazolová pálihuba z Podkrkonoší
75 min.
Ingredience
- 250gramůFazole bílé
- 2litryVoda pitná
- 1kusMrkev kořen
- 2kusyCibule
- 250gramůKlobása Dunajská
- 1lžičkaMajoránka
- 2lžíceSádlo škvařené
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 0,5lžičkaPaprika mletá pálivá
- 2špetkyChilli koření mleté
- 1,5lžičkySůl
- 1decilitrSmetana zakysaná15%
- 4kusyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
591 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
33 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyté bílé fazole si namočíme den dopředu do studené vody (1 litr),
- 2Očistíme mrkev, cibuli a česnek. Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev přidáme vařit k fazolím. Ostrou klobásu pokrájíme na kolečka.
- 3Scezené fazole dáme vařit do 1 litru čisté vody se solí, celou mrkví a majoránkou. (Fazole budeme vařit celkově 45 - 60 minut do měkka).
- 4V pánvi si na rozpáleném sádle zpěníme dorůžova cibuli, přimícháme k ní mouku, nakonec sladkou a pálivou papriku a uděláme si světlou jíšku, kterou zamícháme do polévky přibližně v polovině vaření. (Papriku přimícháváme k jíšce až nakonec, dáváme si pozor, aby jsme ji nepřipálili, musí se nám jen rozpustit.) Pak do polévky přidáme klobásu.
- 5Před koncem vaření vyjmeme z polévky mrkev. Přimícháme česnek, zakysanou smetanu, polévku podle chuti dosolíme, přimícháme chilli koření a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.