Fazolová pizza s rajčaty

60 min.
Mexiko

Ingredience

  • Postup
    • 250gramůListové těsto
    • 200gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
    • 2lžíceProtlak rajčatový
    • 200gramůFazole červené sterilované
    • 120gramůKukuřice cukrová nakládaná
    • 2lžičkyOmáčka chilly
    • 1kusCibule červená
    • 100gramůSýr Eidam cihla 45%
    • 1kusChilli paprička zelená
    • 0,2lžičkaPepř černý mletý
    • 0,5lžičkaSůl
  • Příprava
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
486 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
29 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Příprava: pečicí plech vytřeme dvěma lžícemi olivového oleje, troubu předehřejeme na 220°C, vál pomoučíme 3 lžícemi hladké mouky.
  • 2
    Postup: z listovho těsta vyválíme plát, silný asi centimetr.
  • 3
    Z plátu těsta vykrájíme 4 kruhy s průměrem cca 10 cm. Vykrájené kruhy těsta potřeme olivovým olejem, cibuli a chilli papriku nakrájíme na kroužky, sýr nastrouháme. V hlubší míse smícháme rozkrájená konzervovaná rajčata, rajčatový protlak s chilly omáčkou, směs ochutíme pepřem a solí. Na korpusy těsta nejprve rozdělíme sterilované fazole a kukuřici, poté rajčatovou směs. Následně každou pizzu zasypeme cibulovými kroužky, pokrájenou chilli papričkou a strouhaným sýrem. Takto připravené pizzy pečeme ve vyhřáté troubě asi 20 minut - upečené těsto by mělo mít zlatavou barvu, zelenina změkne a sýr se roztaví. Pizzy po mexicku servírujeme horké.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.