Fazolová polévka s bůčkem

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
768 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
51 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
545 mg
Vápník
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Použijeme-li obyčejné fazole, musíme je nejméně 8 hodin předem namočit. Máme-li však fazole předvařené, tak je nenamáčíme a zkracuje se i doba vaření.
  • 2
    Fazole zalijeme vodou, přivedeme k varu, přidáme bobkový list, trochu osolíme a vaříme doměkka. Mezitím si v jiném hrnci rozpustíme máslo, přisypeme mouku a usmažíme středně hnědou jíšku, přidáme na kostičky nakrájený bůček, krátce osmahneme a zalijeme horkou vodou. Vaříme asi 30 minut. K masu do vývaru nalijeme fazole i s vodou, ve které se vařily, povaříme spolu s masem, dokud nemá polévka požadovanou hustotu. Dochutíme solí a pepřem.
  • 3
    Polévku podáváme horkou a porce polévky můžeme posypat posekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.