Fazolová polévka s bůčkem
80 min.
Ingredience
- 300gramůFazole
- 300gramůVepřový bok
- 1200mililitrůVoda pitná
- 1kusBobkový list
- 50gramůMáslo čerstvé
- 25gramůMouka polohrubá
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 10gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
768 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
51 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
545 mg
Vápník
3 g
Postup přípravy
- 1Použijeme-li obyčejné fazole, musíme je nejméně 8 hodin předem namočit. Máme-li však fazole předvařené, tak je nenamáčíme a zkracuje se i doba vaření.
- 2Fazole zalijeme vodou, přivedeme k varu, přidáme bobkový list, trochu osolíme a vaříme doměkka. Mezitím si v jiném hrnci rozpustíme máslo, přisypeme mouku a usmažíme středně hnědou jíšku, přidáme na kostičky nakrájený bůček, krátce osmahneme a zalijeme horkou vodou. Vaříme asi 30 minut. K masu do vývaru nalijeme fazole i s vodou, ve které se vařily, povaříme spolu s masem, dokud nemá polévka požadovanou hustotu. Dochutíme solí a pepřem.
- 3Polévku podáváme horkou a porce polévky můžeme posypat posekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.