Fazolová polévka s klobásou a se zelím
75 min.
Ingredience
- 300gramůFazole
- 1200mililitrůVoda pitná
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 150gramůZelí kysané
- 100gramůKlobása uzená
- 200mililitrůSmetana zakysaná 14%
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 5mililitrůPolévkové koření
- 30gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
516 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
19 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
1 g
Vápník
10 mg
Postup přípravy
- 1Předem namočené fazole necháme ve vodě, ve které se namáčely, přivedeme k varu, osolíme, opepříme a necháme vařit. Kysané zelí propláchneme, trochu pokrájíme a přidáme k fazolím.
- 2Klobásu nakrájíme na kolečka, v pánvi na sádle ji osmahneme a přidáme do polévky i se sádlem ve kterém se smažila. Mouku rozmícháme ve smetaně, přimícháme do polévky, dobře rozmícháme a dovaříme. Dochutíme polévkovým kořením a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.