Fazolová polévka s klobásou a se zelím

75 min.

Ingredience

    • 300gramůFazole
    • 1200mililitrůVoda pitná
    • 50gramůMouka pšeničná hladká
    • 150gramůZelí kysané
    • 100gramůKlobása uzená
    • 200mililitrůSmetana zakysaná 14%
    • 10gramůSůl
    • 3gramyPepř černý mletý
    • 5mililitrůPolévkové koření
    • 30gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
516 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
19 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
1 g
Vápník
10 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Předem namočené fazole necháme ve vodě, ve které se namáčely, přivedeme k varu, osolíme, opepříme a necháme vařit. Kysané zelí propláchneme, trochu pokrájíme a přidáme k fazolím.
  • 2
    Klobásu nakrájíme na kolečka, v pánvi na sádle ji osmahneme a přidáme do polévky i se sádlem ve kterém se smažila. Mouku rozmícháme ve smetaně, přimícháme do polévky, dobře rozmícháme a dovaříme. Dochutíme polévkovým kořením a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.