Fazolová polévka s kondenzovaným mlékem
50 min.
Ingredience
- 3litryVoda pitná
- 80gramůUzená slanina bez kůže
- 1kusCibule
- 300gramůRajčata
- 2lžíceKečup ostrý
- 1lžičkaVegeta
- 1špetkaSůl
- 4lžíceMléko zahuštěné neslazené
- 20gramůKopr
- 250gramůFazole bílé
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
161 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
1 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
897 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Probrané a pod tekoucí studenou vodou oprané fazole vsypeme do hrnce se studenou vodou. Necháme celou noc namáčet a poté v té samé vodě uvaříme do měkka. Drobně pokrájenou slaninu osmahneme na křupavé škvarky. Přidáme oloupanou a na tenká kolečka nakrájenou cibuli, kterou osmahneme do zlatova. Přimícháme omytá, na slabá kolečka rozkrájená rajčata, kečup. Ochutíme vegetou, pepřem, solí a vše dobře podusíme, poté vlijeme do hrnce s fazolemi. Dobře promícháme a odstavíme ze sporáku.
- 2Nakonec polévku dochutíme kondenzovaným mlékem. Zamícháme a rozdělíme podle porci na jednotlivé hluboké talíře. Porce ozdobíme nasekaným koprem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.