Fazolová polévka s kondenzovaným mlékem

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
161 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
1 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
897 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Probrané a pod tekoucí studenou vodou oprané fazole vsypeme do hrnce se studenou vodou. Necháme celou noc namáčet a poté v té samé vodě uvaříme do měkka. Drobně pokrájenou slaninu osmahneme na křupavé škvarky. Přidáme oloupanou a na tenká kolečka nakrájenou cibuli, kterou osmahneme do zlatova. Přimícháme omytá, na slabá kolečka rozkrájená rajčata, kečup. Ochutíme vegetou, pepřem, solí a vše dobře podusíme, poté vlijeme do hrnce s fazolemi. Dobře promícháme a odstavíme ze sporáku.
  • 2
    Nakonec polévku dochutíme kondenzovaným mlékem. Zamícháme a rozdělíme podle porci na jednotlivé hluboké talíře. Porce ozdobíme nasekaným koprem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.