Fazolová polévka s krevetami
75 min.
Ingredience
- 250gramůFazole
- 1kusCibule
- 100gramůMrkev kořen
- 1kusBobkový list
- 5gramůTymián čerstvý
- 5gramůMajoránka
- 1litrVývar drůbeží
- 150mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 30gramůMáslo čerstvé
- 5gramůPepř černý mletý
- 10gramůSůl
- 30gramůPetržel kudrnka
- 300gramůKrevety tygří - loupané
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
707 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
19 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Z fazolí slijeme vodu, dáme čerstvou, tolik, aby byly ponořené. Přidáme cibuli a mrkev vcelku, balíček s bobkovým listem, majoránkou a tymiánem, přivedeme k varu a zprudka vaříme 8 minut, potom zmírníme oheň a dovaříme fazole doměkka asi 20 minut. Podle potřeby doléváme vodou. Mrkev, cibuli a bylinkový balíček vyjmeme, přebytečnou vodu slijeme a fazole rozmixujeme na kaši.
- 2Kuřecí vývar přivedeme k varu, vhodíme krevety a půl minuty povaříme. Krevety vyjmeme děrovanou naběračkou a ihned zchladíme studenou vodou, necháme okapat.
- 3Vývarem zalijeme pyré na potřebnou dávku polévky, osolíme, opepříme a zahříváme, postupně přiléváme smetanu. Můžeme dohladka rozmixovat ručním mixérem. Krevety rozdělíme na jednotlivé talíře a přelijeme horkou polévkou. Střed talíře ozdobíme plátkem másla a snítkou petrželky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.