Fazolová polévka s krevetami

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
707 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
19 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z fazolí slijeme vodu, dáme čerstvou, tolik, aby byly ponořené. Přidáme cibuli a mrkev vcelku, balíček s bobkovým listem, majoránkou a tymiánem, přivedeme k varu a zprudka vaříme 8 minut, potom zmírníme oheň a dovaříme fazole doměkka asi 20 minut. Podle potřeby doléváme vodou. Mrkev, cibuli a bylinkový balíček vyjmeme, přebytečnou vodu slijeme a fazole rozmixujeme na kaši.
  • 2
    Kuřecí vývar přivedeme k varu, vhodíme krevety a půl minuty povaříme. Krevety vyjmeme děrovanou naběračkou a ihned zchladíme studenou vodou, necháme okapat.
  • 3
    Vývarem zalijeme pyré na potřebnou dávku polévky, osolíme, opepříme a zahříváme, postupně přiléváme smetanu. Můžeme dohladka rozmixovat ručním mixérem. Krevety rozdělíme na jednotlivé talíře a přelijeme horkou polévkou. Střed talíře ozdobíme plátkem másla a snítkou petrželky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.