Fazolová polévka s kysaným zelím
80 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 120gramůFazole bílé
- 300gramůZelí kysané
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2litryVoda pitná
- 100mililitrůMléko polotučné
- 40gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
230 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
11 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Propláchnuté fazole namočíme do 1/2 l studené vody a necháme 3 hodiny bobtnat. Potom je v téže vodě uvaříme doměkka.
- 2Kysané zelí překrájíme, zalijeme 400 ml vody a uvaříme doměkka.
- 3Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, zasypeme moukou, osmahneme a poprášíme paprikou. Po zpěnění zalijeme zbylou vodou, rozšleháme a povaříme asi 20 minut.
- 4Přidáme měkké fazole i s vodou, ve které se vařily, zelí i s vývarem, mléko, sůl, pepř a dolijeme trochu vody. Chvíli povaříme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.