Fazolová polévka s kysaným zelím

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
230 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
11 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Propláchnuté fazole namočíme do 1/2 l studené vody a necháme 3 hodiny bobtnat. Potom je v téže vodě uvaříme doměkka.
  • 2
    Kysané zelí překrájíme, zalijeme 400 ml vody a uvaříme doměkka.
  • 3
    Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, zasypeme moukou, osmahneme a poprášíme paprikou. Po zpěnění zalijeme zbylou vodou, rozšleháme a povaříme asi 20 minut.
  • 4
    Přidáme měkké fazole i s vodou, ve které se vařily, zelí i s vývarem, mléko, sůl, pepř a dolijeme trochu vody. Chvíli povaříme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.