Fazolová polévka s mlékem
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 120gramůFazole bílé
- 1kusBobkový list
- 1špetkaTymián sušený
- 1špetkaCukr krupice
- 1lžičkaSůl
- 1200mililitrůVoda pitná
- 1kusŽemle tuková
- 200mililitrůMléko polotučné
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusMrkev kořen
- 2stroužkyČesnek
- 50gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
334 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
14 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Propláchnuté fazole namočíme do studené vody na 3 hodiny, potom k nim přidáme oloupanou cibuli, koření a fazole uvaříme téměř doměkka.
- 2Zahustíme jíškou připravenou ze 30 g sádla a hladké mouky, přidáme očištěnou, na kostičky nakrájenou mrkev a vaříme doměkka.
- 3Do hotové polévky přidáme česnek utřený se solí a přilijeme mléko. Necháme přejít varem a podle chuti osladíme.
- 4Podáváme s kostičkami žemle osmaženými na zbylém sádle.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.