Fazolová polévka s ořechy

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
291 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
15 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Přebrané fazole omyjeme, zalijeme hrnkem vody a necháme přes noc nabobtnat.
  • 2
    Druhý den si v rendlíku rozpustíme máslo, které zasypeme moukou. Za stálého míchání usmažíme jíšku. K fazolím dolijeme zbylou vodu a fazole uvaříme doměkka. Měkké fazole rozmixujeme s částí fazolového vývaru a zahustíme jíškou připravenou z másla a mouky. Přisypeme nasekané ořechy, sůl, nadrobno nakrájenou papriku a na kolečka nakrájený pórek. Vše zalijeme vývarem z fazolí, rozmícháme a krátce povaříme.
  • 3
    Hotovou polévku ozdobíme nasekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.