Fazolová polévka s rajčatovým protlakem
40 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej olivový
- 1lžičkaCukr krupice
- 200gramůFazole bílé sterilované
- 2kusyCibule
- 1hrstPetržel kudrnka
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 70gramůProtlak rajčatový
- 1,5litryVoda pitná
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
263 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
7 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
7 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Fazole scedíme, opláchneme pod studenou vodou a dáme vařit v hrnci s přiměřeným množství vody.
- 2Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Petržel omyjeme a okapanou nakrájíme na kousky.
- 3V pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm nakrájenou cibuli.
- 4Do vývaru k fazolím přimícháme rajčatový protlak, dochutíme ho citronovou šťávou, cukrem, pepřem a solí a necháme krátce povařit. Pak přidáme osmaženou cibuli bez tuku a nakrájenou petrželku, případně ještě dochutíme pepřem a solí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.