Fazolová polévka s těstovinami
115 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 150gramůFazole červené
- 300gramůVepřové maso libové
- 30gramůVepřový bok uzený
- 0,25lžičkaPepř bílý
- 1lžíceSádlo škvařené
- 1kusČesnek
- 100gramůTěstoviny konzumní
- 2lžícePetržel kudrnka
- 0,5lžíceSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
450 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
18 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Přes noc si namočíme barevné fazole do vody a druhý den je dáme vařit v té samé vodě. Jakmile se začnou vařit, tak je scedíme.
- 2Do hrnce se studenou vodou dáme uvařit uzené vepřové maso. Fazole
- 3k masu přidáme až za 1/2 hodiny a vaříme dál.
- 4Mezitím si na pánvi rozpustíme sádlo a usmažíme na něm dozlatova drobně pokrájenou cibuli, přidáme nadrobno nakrájený uzený bůček, sůl, pepř, česnek a petrželku, promícháme, orestujeme a vše přidáme do polévky. Když je maso a fazole měkké, zavaříme do polévky těstovinu podle vlastního výběru.
- 5Podáváme s drobně nakrájenou zelenou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.