Fazolová polévka s těstovinami

115 min.
Evropa

Ingredience

    • 1kusCibule
    • 150gramůFazole červené
    • 300gramůVepřové maso libové
    • 30gramůVepřový bok uzený
    • 0,25lžičkaPepř bílý
    • 1lžíceSádlo škvařené
    • 1kusČesnek
    • 100gramůTěstoviny konzumní
    • 2lžícePetržel kudrnka
    • 0,5lžíceSůl
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
450 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
18 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Přes noc si namočíme barevné fazole do vody a druhý den je dáme vařit v té samé vodě. Jakmile se začnou vařit, tak je scedíme.
  • 2
    Do hrnce se studenou vodou dáme uvařit uzené vepřové maso. Fazole
  • 3
    k masu přidáme až za 1/2 hodiny a vaříme dál.
  • 4
    Mezitím si na pánvi rozpustíme sádlo a usmažíme na něm dozlatova drobně pokrájenou cibuli, přidáme nadrobno nakrájený uzený bůček, sůl, pepř, česnek a petrželku, promícháme, orestujeme a vše přidáme do polévky. Když je maso a fazole měkké, zavaříme do polévky těstovinu podle vlastního výběru.
  • 5
    Podáváme s drobně nakrájenou zelenou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.