Fazolová polévka svačinová
50 min.
Ingredience
- 400gramůFazole bílé
- 2kusyCibule
- 2lžíceSádlo škvařené
- 2stroužkyČesnek
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1litrVývar z uzeného masa
- 1kusVepřová žebra
- 1špetkaSůl
- 1špetkaMajoránka
- 100mililitrůSmetana sladká 12%
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
546 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
8 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
928 mg
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si středně velký hrnec a rozehřejeme v něm sádlo. Nadrobno si nakrájíme cibuli a nasypeme do hrnce. Jakmile cibule zesklovatí, zaprášíme jí lžící hladké mouky. Vlijeme na cibuli vývar z uzeného masa. Lehce promícháme, posolíme, popepříme. Oloupeme česnek a nakrájíme na plátky a přidáme do hrnce. Vložíme uzená žebra a maso vaříme dokud není měkké.
- 2Den předem si opereme a přes noc namočíme bílé fazole. Fazole zvlášť uvaříme doměkka.
- 3Z kostí obereme uvařené měkké maso a rozkrájíme ho do polévky. Přisypeme vařené fazole. Počkáme, až začne polévka vřít a přisypeme do ní majoránku a ještě podle potřeby dochutíme. Servírujeme s pečivem. Jemnější chuti můžeme dosáhnout ještě přidáním sladké smetany.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.