Fazolová polévka svačinová

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
546 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
8 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
928 mg
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme si středně velký hrnec a rozehřejeme v něm sádlo. Nadrobno si nakrájíme cibuli a nasypeme do hrnce. Jakmile cibule zesklovatí, zaprášíme jí lžící hladké mouky. Vlijeme na cibuli vývar z uzeného masa. Lehce promícháme, posolíme, popepříme. Oloupeme česnek a nakrájíme na plátky a přidáme do hrnce. Vložíme uzená žebra a maso vaříme dokud není měkké.
  • 2
    Den předem si opereme a přes noc namočíme bílé fazole. Fazole zvlášť uvaříme doměkka.
  • 3
    Z kostí obereme uvařené měkké maso a rozkrájíme ho do polévky. Přisypeme vařené fazole. Počkáme, až začne polévka vřít a přisypeme do ní majoránku a ještě podle potřeby dochutíme. Servírujeme s pečivem. Jemnější chuti můžeme dosáhnout ještě přidáním sladké smetany.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.