Fazolové kuře

135 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1602 kcal
Bílkoviny
88 g
Tuky
55 g
Sacharidy
190 g
Vláknina
21 g
Cukr
24 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Namočené fazole uvaříme ve vodě doměkka.
  • 2
    V pekáči zprudka smažíme na olivovém oleji a másle asi 5 minut slaninu a naporcované kuřecí maso obalené v mouce. Maso za stálého míchání podlijeme moštem a vývarem, osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Přidáme fazole, zakryjeme pekáč a pečeme 1 a 1/2 hodiny v troubě předehřáté na 160°C. Zhruba 15 minut před koncem pečení odstraníme pokličku, přidáme vařenou červenou řepu a pokrm dopečeme bez pokličky - zapečeme.
  • 3
    Na pánvi osmahneme šalotky, přelijeme je medem a ještě 5 minut za stálého mícháni zahříváme.
  • 4
    Hotové jídlo rozdělíme na talíře, přidáme šalotky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.