Fazolové lusky dušené na slanině
20 min.
Ingredience
- 500gramůFazolky ve slaném nálevu - sterilované
- 100gramůSlanina vepřová
- 1decilitrSmetana 12% (konzumní)
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
204 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
19 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Vápník
1 g
Postup přípravy
- 1Slaninu nakrájíme na tenké proužky nebo malé kostičky. Fazolové lusky scedíme, necháme je okapat a rozkrájíme na menší kousky. V pánvi rozehřejeme máslo a krátce na něm osmažíme nakrájenou slaninu. Pak přimícháme lusky, směs podle chuti opepříme a osolíme, podlijeme smetanou a pod pokličkou necháme krátce dusit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.