Fazolové lusky dušené se šunkou a zeleninou
45 min.
Ingredience
- 700gramůFazolové lusky zelené
- 200gramůŠunka dušená
- 200gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 40gramůMáslo čerstvé
- 15gramůOlej slunečnicový
- 8gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 500mililitrůVoda pitná
- 150gramůTykev
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
250 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
17 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
6 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Mladé fazolové lusky omyjeme, překrojíme napůl, vsypeme do hrnce, zalijeme troškou vody a 5 minut podusíme. Scedíme a necháme okapat. Rajčata scedíme a trochu pokrájíme, dužinu z tykve nakrájíme na kostičky, šunku na silnější nudličky.
- 2V pánvi rozehřejeme olej, máslo, přisypeme tykev a podusíme 10 minut. Přidáme fazolky, rajčata, šunku, osolíme, opepříme, přilijeme 4 lžíce vývaru z fazolek a dusíme doměkka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Angie
út 22. 10. 2013
To se mi moc líbí :-)