Fazolové lusky na kyselo
30 min.
Ingredience
- 120gramůMáslo čerstvé
- 1150gramůFazolky ve slaném nálevu - sterilované
- 150mililitrůVoda pitná
- 20gramůSůl
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 30gramůKopr sterilovaný
- 30gramůCukr krupice
- 30mililitrůOcet kvasný lihový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
163 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
13 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Fazolové lusky zastříkneme trochou teplé vody, osolíme a částečně podusíme.
- 2Z poloviny dávky másla a z prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, rozředíme ji smetanou a rozšleháme. Vlijeme do fazolových lusků a za občasného promíchání je udusíme téměř doměkka.
- 3Ke konci dušení přidáme jemně nakrájený kopr, přidáme sůl, cukr a necháme přejít varem.
- 4Nakonec pokrm zjemníme přidáním zbylého másla.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.