Fazolové lusky na paprice
45 min.
Ingredience
- 80gramůCibule
- 200mililitrůMléko polotučné
- 20gramůMouka pšeničná hladká
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 15gramůPaprika mletá sladká
- 400gramůBrambory vařené
- 600gramůFazolové lusky zelené
- 30mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
262 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
10 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
8 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Lusky omyjeme, zbavíme vláken, odřízneme špičky, cibuli nakrájíme nadrobno.
- 2V hrnci rozpálíme olej, přisypeme cibuli, necháme zesklovatět, zasypeme mletou paprikou, rozpustíme v oleji, přisypeme lusky, orestujeme, zalijeme vodou, osolíme, opepříme a podusíme. V mléce rozmícháme mouku, přilijeme k fazolkám, dobře rozmícháme, povaříme a odstavíme.
- 3Jako příloha jsou vhodné vařené brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.