Fazolové lusky s jogurtovo-rajčatovou omáčkou

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
192 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
10 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
6 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno. Čerstvé mladé fazolové lusky očistíme (odkrojíme spodní část se stonkami) a rozkrájíme je na menší, asi 3cm kousky. Do mísy dáme bílý jogurt, přidáme k němu konzervovaná loupaná rajčata a směs rozmixujeme.
  • 2
    V hrnci rozehřejeme máslo, na něm zpěníme cibuli, pak opatrně cibuli zalijeme horkým bujónem, vložíme fazolové lusky, přidáme bobkový list, nové koření a pod poklicí lusky dusíme doměkka přibližně 12-15 minut. Pak snížíme teplotu, přidáme jogurt s rajčaty, omáčku dochutíme solí, pepřem a cukrem a dusíme ještě 2-3 minuty.
  • 3
    Před podáváním z omáčky vyjmeme koření. Omáčku dochutíme utřeným stroužkem česneku a nadrobno pokrájeným koprem. Dobrou chuť.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.