Fazolové lusky s jogurtovo-rajčatovou omáčkou
30 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 250gramůFazolové lusky zelené
- 120gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 200mililitrůBujón bylinkový
- 1kusBobkový list
- 4kusyNové koření celé
- 3špetkySůl
- 2špetkyPepř bílý
- 1stroužekČesnek
- 90mililitrůJogurt nízkotučný
- 0,5lžičkaCukr krupice
- 0,5lžíceKopr čerstvý
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
192 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
10 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
6 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno. Čerstvé mladé fazolové lusky očistíme (odkrojíme spodní část se stonkami) a rozkrájíme je na menší, asi 3cm kousky. Do mísy dáme bílý jogurt, přidáme k němu konzervovaná loupaná rajčata a směs rozmixujeme.
- 2V hrnci rozehřejeme máslo, na něm zpěníme cibuli, pak opatrně cibuli zalijeme horkým bujónem, vložíme fazolové lusky, přidáme bobkový list, nové koření a pod poklicí lusky dusíme doměkka přibližně 12-15 minut. Pak snížíme teplotu, přidáme jogurt s rajčaty, omáčku dochutíme solí, pepřem a cukrem a dusíme ještě 2-3 minuty.
- 3Před podáváním z omáčky vyjmeme koření. Omáčku dochutíme utřeným stroužkem česneku a nadrobno pokrájeným koprem. Dobrou chuť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.