Fazolové lusky s mandlemi a krůtím masem
22 min.
Ingredience
- 400gramůKrůtí prsa
- 2lžíceCitronová šťáva
- 2lžíceOlej olivový
- 400gramůFazolové lusky zelené
- 100gramůCibule červená
- 1lžíceOcet vinný
- 1špetkaSůl
- 100gramůAnglická slanina
- 100gramůMandle
- 1lžičkaTymián čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
493 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
34 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve nakrájíme krůtí prsa na nudličky, smícháme je s tymiánem, přidáme pár kapek citronové šťávy, pokapeme olejem a necháme odležet.
- 2Očistíme fazolové lusky, seřízneme jejich konce a pokrájíme asi na 4 cm kousky. K tomu přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, přidáme pár kapek octa a promícháme.
- 3Na pánvi orestujeme krůtí maso. Jakmile je hotové, přihodíme fazolky a orestujeme. Přidáme ochucenou cibuli a osolíme.
- 4Na talíři podáváme s praženými mandlemi nebo osmaženou slaninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.