Fazolové lusky s vařenými vejci
45 min.
Ingredience
- 60gramůCibule
- 25mililitrůOcet vinný
- 30gramůMouka pšeničná hladká
- 5gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 300mililitrůHovězí vývar základní
- 4kusyVejce slepičí
- 400gramůBrambory vařené
- 600gramůFazolové lusky zelené
- 30mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
325 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
14 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
6 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Lusky omyjeme, odřízneme špičky a vlákna, cibuli nakrájíme nadrobno. Fazolky vložíme do osolené vroucí vody a 10 minut povaříme. V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, necháme zesklovatět, přidáme scezené fazolky, přisypeme mouku, promícháme, zalijeme vývarem, octem, osolíme, opepříme a dusíme doměkka. Mezitím si uvaříme 4 vejce natvrdo, oloupeme a rozčtvrtíme.
- 2Na talíře rozdělíme vařené brambory, přilijeme dušené fazolky a navrch položíme rozčtvrcené vejce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.