Fazolové lusky ve sladkokyselém nálevu
70 min.
Ingredience
- 20gramůSůl
- 20gramůCukr krystal
- 2decilitryOcet kvasný lihový
- 1kusBobkový list
- 1kusKřen
- 1,6litryVoda pitná
- 1lžíceKopr čerstvý
- 600gramůFazolové lusky zelené
- 0,5lžičkaPepř červený celý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
81 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Mladé fazolové lusky důkladně očistíme, propláchneme vodou a krátce povaříme v 1 litru vody. Po vychladnutí rozdělíme do sklenic a průběžně proložíme očištěným koprem a křenem.
- 2Zbylou vodu smícháme se solí, cukrem a octem, přidáme bobkový list a kuličky pepře. Přivedeme k varu, odstavíme a necháme vychladnout. Poté nálevem přelijeme lusky. Sklenice zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 30 minut od bodu varu. Po vyjmutí uchováme na chladném a temném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.