Fazolové lusky ve sladkokyselém nálevu

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
81 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mladé fazolové lusky důkladně očistíme, propláchneme vodou a krátce povaříme v 1 litru vody. Po vychladnutí rozdělíme do sklenic a průběžně proložíme očištěným koprem a křenem.
  • 2
    Zbylou vodu smícháme se solí, cukrem a octem, přidáme bobkový list a kuličky pepře. Přivedeme k varu, odstavíme a necháme vychladnout. Poté nálevem přelijeme lusky. Sklenice zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 30 minut od bodu varu. Po vyjmutí uchováme na chladném a temném místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.