Fazolové lusky zapečené s kyselou smetanou
50 min.
Ingredience
- 750gramůFazolové lusky zelené
- 1špetkaSůl
- 0,25litrZakysaná smetana
- 0,75šálekStrouhanka
- 150mililitrůVoda pitná
- 6lžicMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
428 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
38 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
5 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Fazolky zbavíme vláken, šikmo je nakrájíme na menší kousky, vložíme na lžíci rozehřátého másla, osolíme a dusíme téměř doměkka mírně podlité do vysmahnutí šťávy.
- 2Strouhanku (2 lžíce necháme stranou) opražíme nasucho za stálého míchání, přidáme 1/2 lžíce másla, promícháme a ihned odstavíme z ohně.
- 3Vymastíme zapékací mísu lžící másla, vysypeme nepraženou strouhankou a vkládáme do ní vrstvy podušených fazolek. Každou vrstvu posypeme opraženou strouhankou a zalijeme stejnoměrně smetanou. Vrchní vrstvu posypeme opraženou strouhankou a pokapeme máslem. Zapečeme v troubě do růžova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.