Fazolové lusky zapečené s kyselou smetanou

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
428 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
38 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
5 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Fazolky zbavíme vláken, šikmo je nakrájíme na menší kousky, vložíme na lžíci rozehřátého másla, osolíme a dusíme téměř doměkka mírně podlité do vysmahnutí šťávy.
  • 2
    Strouhanku (2 lžíce necháme stranou) opražíme nasucho za stálého míchání, přidáme 1/2 lžíce másla, promícháme a ihned odstavíme z ohně.
  • 3
    Vymastíme zapékací mísu lžící másla, vysypeme nepraženou strouhankou a vkládáme do ní vrstvy podušených fazolek. Každou vrstvu posypeme opraženou strouhankou a zalijeme stejnoměrně smetanou. Vrchní vrstvu posypeme opraženou strouhankou a pokapeme máslem. Zapečeme v troubě do růžova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.