Fazolové lusky zapečené s rajčaty a sýrem
45 min.
Ingredience
- 1šálekMléko polotučné
- 750gramůFazolové lusky zelené
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 50gramůSýr Čedar
- 4kusyRajčata
- 1špetkaSůl
- 1šálekStrouhanka
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1,5litryVoda pitná
- 0,5lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
329 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
20 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
6 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Z fazolek odstraníme vlákna a uvaříme ve slané vodě. Necháme okapat a šikmo nakrájíme na menší kousky.
- 2Připravíme světlou jíšku z mouky a másla, zalijeme mlékem, osolíme a povaříme na hustou omáčku. Necháme trochu vychladnout a přimícháme žloutky a polovinu nastrouhaného sýra.
- 3Zapékací mísu vymastíme olejem, vysypeme strouhankou, vložíme fazolky a přelijeme 2/3 omáčky.
- 4Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na plátky a poklademe celý povrch fazolek. Posolíme, polijeme zbylou omáčkou a povrch posypme zbylým sýrem smíchaným se 2 lžícemi strouhanky a 15 minut zapečeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.