Fazolový dip
25 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 1kusPaprika červená
- 150gramůFazole
- 3lžíceVíno červené
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
523 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
26 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme a nasekáme na kostičky. V hrnci ji na rozpuštěném másle dusíme. Omyjeme červenou papriku, rozpůlíme, odstraníme semena, masitá bílá žebra a papriku nakrájíme na kostky. Polovinu kostek papriky přidáme do hrnce a dusíme s cibulí. Slijeme malou sklenici fazolí a necháme okapat. Potom je přidáme do hrnce. Přilijeme červené víno, směs ochutíme solí a pepřem. Vše povaříme 8 minut. Fazolovou směs umixujeme a necháme vychladit. Před podáváním fazolový dip posypeme zbývajícími kostkami papriky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.