Fazolový guláš s uzeným bůčkem
70 min.
Ingredience
- 400gramůFazole
- 2lžíceSádlo škvařené
- 1kusCibule
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžičkaSůl
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 2lžíceZakysaná smetana
- 1litrVoda pitná
- 250gramůVepřový bok uzený
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
558 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
18 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
587 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Fazole den předem namočíme do vody, druhý den vodu dolijeme a k fazolím přidáme na kostky nakrájené maso. Vše zvolna vaříme doměkka.
- 2Na sádle necháme zpěnit oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přisypeme hladkou mouku a připravíme světlou jíšku. Vmícháme ji k fazolím a masu. Přidáme mletou papriku, prolisovaný česnek, rajčatový protlak a podle chuti sůl. Pokrm ještě chvíli povaříme a nakonec vmícháme smetanu.
- 3Guláš můžeme podávat s čerstvým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.