Fazolový guláš s uzeným bůčkem

70 min.
Česká republika

Ingredience

    • 400gramůFazole
    • 2lžíceSádlo škvařené
    • 1kusCibule
    • 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
    • 1lžičkaPaprika mletá sladká
    • 1lžičkaSůl
    • 2stroužkyČesnek
    • 2lžíceProtlak rajčatový
    • 2lžíceZakysaná smetana
    • 1litrVoda pitná
    • 250gramůVepřový bok uzený
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
558 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
18 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
587 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Fazole den předem namočíme do vody, druhý den vodu dolijeme a k fazolím přidáme na kostky nakrájené maso. Vše zvolna vaříme doměkka.
  • 2
    Na sádle necháme zpěnit oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přisypeme hladkou mouku a připravíme světlou jíšku. Vmícháme ji k fazolím a masu. Přidáme mletou papriku, prolisovaný česnek, rajčatový protlak a podle chuti sůl. Pokrm ještě chvíli povaříme a nakonec vmícháme smetanu.
  • 3
    Guláš můžeme podávat s čerstvým chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.