Fazolový hrnec po řecku
70 min.
Ingredience
- 600gramůCibule
- 200gramůFazole bílé
- 200gramůOlej stolní
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
677 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
51 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
10 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Přebrané fazole zalijeme studenou vodou a necháme je namočené do druhého dne.
- 2Fazole doměkka uvaříme a vodu slijeme do jiné nádoby. Na oleji usmažíme cibuli nakrájenou na kolečka, osolíme, opepříme a přisypeme papriku. Do vymazané zapékací mísy klademe vrstvu fazolí a usmaženou cibuli. Horní vrstva jsou fazole. Povrch pokapeme zbylým olejem, dolijeme vodou z fazolí a dáme péci do trouby.
- 3Po 20 minutách pokrm vyjmeme a podáváme v misce, ve které jsme fazole zapékali.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.