Fazolový salát pálivý
90 min.
Ingredience
- 4stroužkyČesnek
- 500gramůFazole bílé
- 4kusyPaprikové lusky čerstvé
- 2decilitryOlej slunečnicový
- 4kusyRajčata
- 0,5lžíceSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
900 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
52 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
20 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Bílé nebo barevné fazole namočíme den předem do studené vody.
- 2Druhý den v té samé vodě vaříme fazoli ještě asi 5 minut,
- 3potom fazoli scedíme, přilijeme k ní čistou vodu, osolíme a vaříme doměkka přibližně 45-60 minut.
- 4Mezitím si v druhém hrnci uvaříme doměkka omyté celé pálivé papriky. Vaříme je asi 25 minut. Měkké papriky slijeme a necháme chvíli v hrnci pod pokličkou "zapařit", aby se lépe slouply. Papriky zbavíme slupky, stopek a jádřinců, dáme do mísy a rozmačkáme je vidličkou.
- 5K paprikám přidáme scezené měkké fazole, drobně pokrájený česnek, olej a sůl podle chuti, dobře vše promícháme a dáme vychladit.
- 6Fazolový salát při servírování ozdobíme čtvrtkami omytých rajčat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.