Fazolový salát pálivý

90 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
900 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
52 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
20 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Bílé nebo barevné fazole namočíme den předem do studené vody.
  • 2
    Druhý den v té samé vodě vaříme fazoli ještě asi 5 minut,
  • 3
    potom fazoli scedíme, přilijeme k ní čistou vodu, osolíme a vaříme doměkka přibližně 45-60 minut.
  • 4
    Mezitím si v druhém hrnci uvaříme doměkka omyté celé pálivé papriky. Vaříme je asi 25 minut. Měkké papriky slijeme a necháme chvíli v hrnci pod pokličkou "zapařit", aby se lépe slouply. Papriky zbavíme slupky, stopek a jádřinců, dáme do mísy a rozmačkáme je vidličkou.
  • 5
    K paprikám přidáme scezené měkké fazole, drobně pokrájený česnek, olej a sůl podle chuti, dobře vše promícháme a dáme vychladit.
  • 6
    Fazolový salát při servírování ozdobíme čtvrtkami omytých rajčat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.