Fazolový salát s hruškami
35 min.
Ingredience
- 250gramůFazolové lusky zelené
- 1lžičkaSůl
- 1litrVoda pitná
- 475mililitrůFazole bílé sterilované
- 4kusyRajčata
- 2kusyHrušky
- 1kusCibule červená
- 125gramůSlanina vepřová
- 6lžicOlej rostlinný
- 3lžíceOcet vinný
- 1lžíceMajoránka
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
445 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
25 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
12 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté fazolky nalámeme, povaříme v osolené vodě asi 10 minut, scedíme, prudce ochladíme studenou vodou a necháme okapat.
- 2Omytá rajčata zbavíme zrnek, pokrájíme na kousky. Omyté hrušky nakrájíme na čtvrtky, odstraníme jádřince a dužinu rozkrájíme na dílky. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, sterilované fazole necháme okapat.
- 3Na kostičky nakrájenou slaninu rozškvaříme na pánvi, promícháme ji s vyškvařeným tukem, s octem i olejem. Osolíme a opepříme. Nakonec vmícháme lístky majoránky.
- 4V připravené zálivce promícháme všechny přísady a salát necháme asi 20 minut rozležet.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.