Fazolový salát s hruškami

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
445 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
25 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
12 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné a omyté fazolky nalámeme, povaříme v osolené vodě asi 10 minut, scedíme, prudce ochladíme studenou vodou a necháme okapat.
  • 2
    Omytá rajčata zbavíme zrnek, pokrájíme na kousky. Omyté hrušky nakrájíme na čtvrtky, odstraníme jádřince a dužinu rozkrájíme na dílky. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, sterilované fazole necháme okapat.
  • 3
    Na kostičky nakrájenou slaninu rozškvaříme na pánvi, promícháme ji s vyškvařeným tukem, s octem i olejem. Osolíme a opepříme. Nakonec vmícháme lístky majoránky.
  • 4
    V připravené zálivce promícháme všechny přísady a salát necháme asi 20 minut rozležet.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.