Fazolový salát s papájou

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
318 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
2 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
6 g
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Fazole propláchneme a přes noc necháme namočené ve vodě. Druhý den je v dostatečném množství vody vaříme asi 20 minut. Poté je slijeme a necháme okapat.
  • 2
    Papáju oloupeme, rozkrojíme, vydlabeme semena, dužinu nakrájíme na kostičky. Papriku omyjeme, rozpůlíme, zbavíme semen. Chilli papričky také omyjeme, rozpůlíme a semena odstraníme. Papriku a chilli papričky nakrájíme na kostky. Jarní cibulku očistíme a nahrubo nakrájíme. Jarní cibulku, papáju a papriky přidáme k fazolím.
  • 3
    Bazalku a mátu omyjeme, lístky otrháme a nasekáme. Zázvor, limetkovou šťávu, olivový olej a bazalku s mátou smícháme a přidáme k fazolím. Vše důkladně promícháme a dochutíme solí a pepřem. Před podáváním necháme 30 minut odležet v chladničce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.