Fazolový salát s papájou
50 min.
Ingredience
- 2kusyPapaya
- 2kusyChilli paprička
- 2kusyPaprika červená
- 2kusyCibulka jarní
- 4lžíceMáta
- 4lžíceBazalka
- 100mililitrůLimetková šťáva
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4lžičkyZázvor mletý
- 200gramůFazole
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
318 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
2 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
6 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Fazole propláchneme a přes noc necháme namočené ve vodě. Druhý den je v dostatečném množství vody vaříme asi 20 minut. Poté je slijeme a necháme okapat.
- 2Papáju oloupeme, rozkrojíme, vydlabeme semena, dužinu nakrájíme na kostičky. Papriku omyjeme, rozpůlíme, zbavíme semen. Chilli papričky také omyjeme, rozpůlíme a semena odstraníme. Papriku a chilli papričky nakrájíme na kostky. Jarní cibulku očistíme a nahrubo nakrájíme. Jarní cibulku, papáju a papriky přidáme k fazolím.
- 3Bazalku a mátu omyjeme, lístky otrháme a nasekáme. Zázvor, limetkovou šťávu, olivový olej a bazalku s mátou smícháme a přidáme k fazolím. Vše důkladně promícháme a dochutíme solí a pepřem. Před podáváním necháme 30 minut odležet v chladničce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.