Fenykl zapečený se šunkou a vejci
75 min.
Ingredience
- 700gramůFenykl sladký - hlíza
- 60gramůMáslo čerstvé
- 2kusyVejce slepičí
- 100gramůŠunka dušená
- 2decilitryMléko polotučné
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 3lžíceSýr Eidam cihla 40%
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 100mililitrůVoda pitná
- 0,5kusCibule
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
272 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
21 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
4 g
Cukr
753 mg
Postup přípravy
- 1Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na lžíci másla. Přidáme očištěný fenykl nakrájený na proužky, podlijeme trochou vody, osolíme a dusíme doměkka.
- 2Na lžíci másla z mouky a mléka připravíme hustý bešamel, osolíme, opepříme a vmícháme drobně nakrájenou šunku a nastrouhaný sýr.
- 3Větší díl fenyklu prolisujeme a vmícháme do omáčky spolu s kouskem másla a zbylým fenyklem.
- 4Do směsi vmícháme žloutky a sníh ušlehaný z bílků, urovnáme ji do máslem vymaštěné nákypové formy a upečeme v mírně vyhřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.