Fenyklo-jablkový krevetový salát
25 min.
Ingredience
- 1kusŠalotka
- 2gramySůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 2lžíceCitronová šťáva
- 3mililitryOcet Sherry
- 4lžíceOlej olivový
- 2kusyFenykl sladký - hlíza
- 3gramyFenykl obecný
- 225gramůKrevety tygří - loupané
- 1kusJablka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
170 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
8 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve ve slané vodě uvaříme asi 10 minut krevety. Až zchladnou, vyloupeme je a dáme do mísy. K nim přidáme na tenké plátky nakrájený omytý a jader zbavený fenykl a omyté odjádřené jablko pokrájené na kostičky.
- 2Vedle v menší misce připravíme zálivku z nakrájené šalotky, citronové šťávy, soli, pepře olivového oleje a semen fenyklu.
- 3Zálivku i připravené krevety s fenyklem a jablkem smícháme ve větší misce a ihned studené servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 26. 7. 2017
Fenyklo-jablkový krevetový salát
Musíme vyzkoušet 😉