Fenyklový salát s krevetami
20 min.
Ingredience
- 2lžíceOcet vinný
- 4lžíceOlej slunečnicový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůKrevety tygří - loupané
- 0,13litrJogurt bílý
- 2kusyJablka
- 2kusyFenykl sladký - hlíza
- 0,5kusSalát hlávkový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
163 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
8 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
5 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Omytý fenykl očistíme, okrájíme listy, rozpůlíme a nakrájíme na tenké nudličky.
- 2Jablka omyjeme, oloupeme, nakrájíme na nudličky a smícháme s fenkylem. Vše zalijeme marinádou z oleje, octa, soli a pepře. Necháme dobře uležet.
- 3Krevety smícháme s bílým jogurtem, přimícháme do směsi fenyklu s jablky a vše upravíme na misku vyloženou salátovými listy.
- 4Pokrm posypeme natrhanou fenyklovou natí. Salát podáváme vychlazený.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.