Fenyklový salát s pomeranči
20 min.
Ingredience
- 6lžicOlej olivový extra panenský
- 3kusyPomeranče
- 3lžíceCitronová šťáva
- 6lžicPomerančová šťáva
- 350gramůJahody zahradní
- 1kusPepř černý mletý
- 1kusSůl
- 1špetkaCukr krupice
- 400gramůFenykl sladký - hlíza
- 1lžíceNakládaný zelený pepř
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
230 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
11 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
10 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Fenykl omyjeme, rozčtvrtíme a odstraníme tvrdý stonek. Bulvu nakrájíme na tenké plátky, pomeranče oloupeme a podélně nakrájíme na kolečka, jahody nakrájíme na tenké plátky. Vše smícháme v míse.
- 2Pomerančovou a citronovou šťávu, zelený pepř, olivový olej, sůl, pepř a špetku cukru smícháme na zálivku. Přelijeme jí salát, zamícháme, necháme asi 10 minut uležet a podáváme s čerstvým pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.