Fenyklový salát s uzenou makrelou a pomerančem
20 min.
Ingredience
- 2kusyFenykl sladký - hlíza
- 3kusyPomeranče
- 6lžicOlej olivový
- 2lžíceCitronová šťáva
- 2kusyŠalotka
- 1kusMakrela uzená
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 3lžícePomerančová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
527 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
30 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
6 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Fenykl omyjeme, očistíme, nakrájíme na tenké plátky a vložíme do salátové mísy. Pomeranče oloupeme, nakrájíme na kostičky a přidáme k fenyklu.
- 2Olej smícháme s citronovou a pomerančovou šťávou, osolíme, opepříme, zálivkou přelijeme fenykl s pomeranči. Salát rozložíme na připravené talíře, navrch rozložíme na jemno nasekanou šalotku a kousky uzené makrely.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.