Fettuccine s cuketou a osmaženou bazalkou
30 min.
Ingredience
- 500gramůTěstoviny Fettuccine
- 500gramůCuketa
- 60gramůMáslo čerstvé
- 75gramůSýr Parmezán
- 1lžičkaSůl
- 1hrstBazalka
- 2stroužkyČesnek
- 5litrůVoda pitná
- 250mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
818 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
57 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Na pánvičče rozehřejeme olej a postupně opékáme dokřupava bazalkové lístky, každý cca 1minutu. Poklademe na papírový ubrousek abychom lístky zbavili přebytečného tuku.
- 2Poté v hrnci rozehřejeme máslo a orestujeme prolisovaný česnek. Přidáme nastrouhanou cuketu a za občasného míchání krátce orestujeme, až změkne.
- 3Mezitím uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente, scedíme, nasypeme na cuketu, posypeme strouhaným parmazánem a dobře promícháme. Rozdělíme na talíře, ozdobíme opečenými bazalkovými lístky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.