Fettuccine s kuřetem – all’Ambiente
45 min.
Ingredience
- 700gramůKuřecí prsa
- 500gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 250gramůCibule
- 400gramůSýr Parmezán
- 600gramůOlej olivový
- 40gramůLimetková šťáva
- 108gramůSůl
- 2gramyKari koření
- Těsto na domácí těstoviny – pasta fresca Ambiente [47088]
- 1,44kilogramyMouka pšeničná hladká
- 0,6kilogramMouka pšeničná - Semolina
- 600gramůOlej olivový
- 108gramůSůl
- 432gramůVejce slepičí
Počet porcí:
15Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1390 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
93 g
Sacharidy
103 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Řízky z kuřecích prsíček nakrájíme na 1cm nudličky. Posypeme je kari kořením, promastíme 70 g olivového oleje, promícháme a dáme na 1 hodinu marinovat do lednice.
- 2Marinované maso osolíme a zprudka opečeme na rozpálené pánvi s olivovým olejem tak, aby uvnitř zůstala šťavnatá. Do pánve přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a restujeme, dokud cibule nezesklovatí. Zalijeme šlehačkou, přidáme většinu čerstvě nastrouhaného parmezánu a velmi krátce, jen do doby, kdy se vytvoří první bublina, povaříme. Do omáčky přilijeme limetkovou šťávu a smícháme ji s právě přecezenými těstovinami. Podáváme posypané trochou strouhaného parmezánu.
- 3Domácí těstoviny – pasta fresca Ambiente:
- 4Obě mouky, hladkou italskou a mouku semola (nahrubo mletá tvrdozrnná pšenice), smícháme dohromady a vytvoříme kopeček, do kterého uděláme důlek. Do důlku nalijeme vejce (nejlépe pasterovaná) a vše rukama důkladně promícháme.
- 5Těsto propracováváme rukama nejméně 30 minut, musí být hladké bez hrudek a nesmí se lepit.
- 6Hotové těsto zabalíme do fólie a dáme na hodinu odpočívat do lednice.
- 7Těsto rozválíme ho na tenké pláty, ze kterých nakrájíme široké nudle – fettuccine. Uvaříme je al dente ve vařící osolené vodě s olivovým olejem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.