Fettuccine s ricottou
25 min.
Ingredience
- 500gramůTěstoviny Fettuccine
- 35gramůPetržel - nať
- 35gramůBazalka
- 1lžičkaOlej olivový extra panenský
- 50gramůPaprikové lusky čerstvé
- 250gramůSmetana zakysaná 14%
- 250gramůRicotta
- 25gramůSýr Parmezán
- 5gramůSůl
- 5litrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
692 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
23 g
Sacharidy
89 g
Vláknina
4 g
Cukr
76 mg
Postup přípravy
- 1Připravíme těstoviny podle návodu na obalu v osolené vodě al dente, scedíme a vrátíme do hrnce.
- 2V průběhu vaření těstovin rozmixujeme nahrubo petrželku a bazalku.
- 3Papriky smažíme na oleji 2–3 minuty. Vmícháme zakysanou smetanu, sýry ricotta a parmezán a na malém ohni mícháme asi 4 minuty, až se omáčka prohřeje, nesmí se však vařit.
- 4Bylinky a sýrovou omáčku promícháme s těstovinami a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.