Fettuccine se šunkou a hráškem
35 min.
Ingredience
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1kusCibule
- 200gramůHrášek mražený
- 100mililitrůVývar slepičí
- 0,5lžičkaCukr krupice
- 175mililitrůVíno bílé
- 350gramůTěstoviny Fettuccine
- 75gramůŠunka dušená
- 115gramůSýr Parmezán
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
654 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
24 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V hluboké pánvi zahřejeme máslo, vložíme drobně pokrájenou cibuli a smažíme 5 minut, až je cibule sklovitá. Poté přisypeme hrášek, cukr a přilijeme vývar. Dle chuti osolíme a opepříme.
- 2Uvedeme do varu, snížíme teplotu a dusíme 5 minut, až je hrášek měkký. Přilijeme víno, zvýšíme teplotu a vaříme, až se omáčka mírně vyvaří.
- 3Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu. Když jsou těstoviny téměř hotové, přidáme do omáčky šunku a třetinu nastrouhaného parmezánu. Za stálého míchání prohřejeme, ochutnáme a dle potřeby přisolíme a připepříme.
- 4Hotové těstoviny přelijeme omáčkou a ihned podáváme posypané zbývajícím nastrouhaným parmezánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.