Fettuccine se žampiónovou omáčkou
40 min.
Ingredience
- 1špetkaPepř černý mletý
- 500gramůTěstoviny Fettuccine
- 2lžíceOlej olivový
- 1lžičkaSůl
- 750gramůŽampiony čerstvé
- 1kusCibule
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 2lžíceOmáčka sójová
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
618 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
16 g
Sacharidy
94 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Fettuccine uvaříme v osolené vodě al dente.
- 2Mezitím rozpálíme olej a necháme na něm zesklovatět najemno nasekanou cibuli. Přidáme nahrubo nasekané žampiony a asi 5minut podusíme. Poté přimícháme sójovou omáčku, smetanu a krátce povaříme. Dochutíme solí a pepřem.
- 3Omáčkou přelijeme těstoviny a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.