Fettuccine - široké nudle s cuketou, kedlubnou a sýrem
37 min.
Ingredience
- 4kusyRajčata Cherry
- 3lžíceSýr Niva (Rokfór)
- Restovaná zelenina
- 120gramůCuketa
- 2kusyCibulka jarní
- 2stroužkyČesnek
- 1kusKedlubna
- 1lžíceOlej olivový extra panenský
- 1špetkaSůl
- 4lžičkyPepř 4 barev
- Vařené těstoviny
- 2litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 100gramůTěstoviny Fettuccine
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
369 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
6 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
12 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Malou omytou cuketku pokrájíme podélně na dlouhé tenké plátky (nejlépe na struhadlu). Jarní cibulku očistíme a pokrájíme na kroužky, stroužky česneku o oloupanou mladou kedlubnu na tenké plátky. Omyté cherry rajčata rozkrájíme na poloviny. Plísňový sýr nastrouháme na hrubém struhadle.
- 2V hrnci přivedeme k varu 2 litry vody se solí, vložíme do ní těstoviny fettuccine (široké nudle) a uvaříme je přesně podle návodu al dente - na skus.
- 3Uvařené těstoviny scedíme, dáme je do mísy auchováme teplé.
- 4V pánvi si rozehřejeme olej, na něm orestujeme plátky česneku a cibulku. Jakmile začne růžovět, vyjmeme je opatrně bez omastku, dáme je k uvařeným nudlím. Na tom samém omastku orestujeme plátky cukety a kedlubny z každé strany dozlatova. poté zeleninu osolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem a přidáme i s omastkem k těstovinám. Ještě přidáme pokrájená rajčata, nastrouhaný sýr, vše zlehka promícháme a hned teplé podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.