Fettuccine - široké nudle s cuketou, kedlubnou a sýrem

37 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
369 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
6 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
12 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Malou omytou cuketku pokrájíme podélně na dlouhé tenké plátky (nejlépe na struhadlu). Jarní cibulku očistíme a pokrájíme na kroužky, stroužky česneku o oloupanou mladou kedlubnu na tenké plátky. Omyté cherry rajčata rozkrájíme na poloviny. Plísňový sýr nastrouháme na hrubém struhadle.
  • 2
    V hrnci přivedeme k varu 2 litry vody se solí, vložíme do ní těstoviny fettuccine (široké nudle) a uvaříme je přesně podle návodu al dente - na skus.
  • 3
    Uvařené těstoviny scedíme, dáme je do mísy auchováme teplé.
  • 4
    V pánvi si rozehřejeme olej, na něm orestujeme plátky česneku a cibulku. Jakmile začne růžovět, vyjmeme je opatrně bez omastku, dáme je k uvařeným nudlím. Na tom samém omastku orestujeme plátky cukety a kedlubny z každé strany dozlatova. poté zeleninu osolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem a přidáme i s omastkem k těstovinám. Ještě přidáme pokrájená rajčata, nastrouhaný sýr, vše zlehka promícháme a hned teplé podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.