Fettucine Carbonara
40 min.
Ingredience
- 120gramůAnglická slanina
- 500gramůTěstoviny Fettuccine
- 4kusyVejce slepičí
- 50gramůSýr Parmezán
- 330mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1008 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
56 g
Sacharidy
87 g
Vláknina
4 g
Cukr
547 mg
Postup přípravy
- 1Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente. Scedíme je a vrátíme do hrnce. Slaninu nakrájíme na nudličky a smažíme dokřupava při střední teplotě. Vyjmeme z pánve, přebytečný tuk odsajeme papírovým ubrouskem.
- 2V průběhu vaření těstovin rozšleháme v misce vejce, parmezán a smetanu. Do směsi vmícháme slaninu. Omáčku nalijeme na horké těstoviny a opatrně promícháme. Těstoviny musejí být omáčkou jemně potažené.
- 3Těstoviny s omáčkou ještě půl minuty až minutu zahříváme, aby omáčka mírně zhoustla, upravíme na talíře a podáváme. Pokrm můžeme podle chuti opepřit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.