Fettucine s ořechy
65 min.
Ingredience
- 400gramůRajčata
- 2lžíceOlej olivový
- 60gramůCibule
- 80gramůCeler řapíkatý
- 60gramůMrkev kořen
- 20gramůPetržel - nať
- 1lžičkaOcet vinný červený
- 60mililitrůVíno bílé
- 500gramůTěstoviny Fettuccine
- 90gramůOřechy vlašské
- 5gramůSůl
- 5litrůVoda pitná
- 40gramůSýr Parmezán
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
487 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
18 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Rajčata oloupeme a nakrájíme nahrubo.
- 2Najemno nakrájenou cibuli a nakrájený celer smažíme na lžíci oleje za průběžného promíchávání na slabém ohni asi 5 minut. Přidáme rajčata, nakrájenou mrkev, nasekanou petrželovou nať a ocet smíchaný s vínem a směs zvolna vaříme 25 minut. Osolíme ji a opepříme.
- 3Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce.
- 4Opražíme na zbývajícím oleji (asi 5 minut) nakrájené vlašské ořechy. Těstoviny přelijeme omáčkou, promícháme a rozdělíme na talíře. Porce ozdobíme ořechy a nastrouhaným parmezánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.