Fettucine s ořechy

65 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
487 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
18 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rajčata oloupeme a nakrájíme nahrubo.
  • 2
    Najemno nakrájenou cibuli a nakrájený celer smažíme na lžíci oleje za průběžného promíchávání na slabém ohni asi 5 minut. Přidáme rajčata, nakrájenou mrkev, nasekanou petrželovou nať a ocet smíchaný s vínem a směs zvolna vaříme 25 minut. Osolíme ji a opepříme.
  • 3
    Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce.
  • 4
    Opražíme na zbývajícím oleji (asi 5 minut) nakrájené vlašské ořechy. Těstoviny přelijeme omáčkou, promícháme a rozdělíme na talíře. Porce ozdobíme ořechy a nastrouhaným parmezánem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.