Fíkový chléb s mandlemi
75 min.
Ingredience
- 2lžičkyDroždí
- 150mililitrůVoda pitná
- 500gramůMouka pšeničná hladká
- 1lžičkaSůl
- 2lžičkyMléko odtučněné sušené
- 250gramůFíky čerstvé
- 125gramůMandle
- 4lžícePomerančová šťáva
- 5lžicCukr krupice
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
598 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
14 g
Sacharidy
104 g
Vláknina
5 g
Cukr
24 g
Postup přípravy
- 1Droždí nasypeme do mísy a zalijeme vlažnou vodou. Necháme pět minut rozpouštět a poté vše promícháme. Přidáme mouku, mléko, sůl, mandle, vejce, nasekané fíky a pořádně promícháme.
- 2Těsto vyklopíme na pomoučený vál a hněteme minimálně 5 minut. Poté vrátíme zpět do mísy, přidáme pomerančovou šťávu, promícháme, zakryjeme utěrkou a dáme na teplé místo. Počkáme dvě hodiny, behěm kterých nám těsto vykyne.
- 3Těsto rozdělíme na dva díly a z každého vytvarujeme kulatý chléb. Bochníky dáme na plech, přehodíme přes ně utěrku a počkáme hodinu na dokynutí. Pro lepší vzhled můžete nožem udělat na chlebu kříž. Nyní už jen stačí dát do trouby a péct 45 minut při teplotě 200 stupňů. Po vyndání z trouby ještě celý chléb pocukrujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.