Fíky na medu a víně

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
399 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
18 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
7 g
Cukr
35 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Víno, med, cukr v kastrolu zahříváme, až se cukr rozpustí. Hřebíčky napícháme do pomeranče a spolu s fíky a skořicí je přidáme do sirupu. Povaříme deset minut, necháme vychladnout.
  • 2
    Dvě třetiny šlehačky s vanilkovým luskem přivedeme do varu a necháme vychladnout asi tak půl hodiny. Vyjmeme lusk. Zbytek šlehačky a špetku cukru rozmícháme a lehce ušleháme.
  • 3
    Servírujeme okamžitě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.