Fíky na medu a víně
75 min.
Ingredience
- 500mililitrůVíno bílé
- 1kusPomeranče
- 8kusůHřebíček
- 500gramůFíky čerstvé
- 1kusSkořice celá
- 1kusVanilkový lusk
- 0,25šálekCukr krupice
- 0,33šálekMed včelí
- 1,25šálkySmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
399 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
18 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
7 g
Cukr
35 g
Postup přípravy
- 1Víno, med, cukr v kastrolu zahříváme, až se cukr rozpustí. Hřebíčky napícháme do pomeranče a spolu s fíky a skořicí je přidáme do sirupu. Povaříme deset minut, necháme vychladnout.
- 2Dvě třetiny šlehačky s vanilkovým luskem přivedeme do varu a necháme vychladnout asi tak půl hodiny. Vyjmeme lusk. Zbytek šlehačky a špetku cukru rozmícháme a lehce ušleháme.
- 3Servírujeme okamžitě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.