Filé na chilli se zeleninou
40 min.
Ingredience
- 2lžíceVejce slepičí
- 5kusůChilli paprička
- 20mililitrůOlej arašídový (podzemnicový)
- 1špetkaCukr krupice
- 20mililitrůVoda pitná
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- 20mililitrůOmáčka sójová
- 230gramůSleď čerstvý
- 2stroužkyČesnek
- 1lžičkaZázvor mletý
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
108 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
8 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
363 mg
Cukr
991 mg
Postup přípravy
- 1Nejprve smícháme jednu lžičku nakrájeného zázvoru, sůl, bílý pepř a 5 ml oleje. Směs smícháme s 230 g mletého rybího filé a po dvaceti minutách přidáme i dvě lžíce rozšlehaného vejce. Vytvoříme hladkou pastu. Chilli papričky rozkrojíme na čtvrt, zbavíme je pecek a vložíme do nich pastu.
- 2Na wok pánvi na oleji osmažíme vyplněné chilli papričky. Poté je dáme stranou, olej vylijeme a pánev vytřeme. Nalijeme na ni 20 ml oleje a vložíme dva nakrájené stroužky česneku, až začne vonět, vmícháme sójovou omáčku, cukr, chilli papričky, vodu a pod pokličkou vše povaříme asi pět minut.
- 3Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.